Configureer online betalingen

Modifié le : 2024-07-02 17:58:24 +0200

Eenmaal de Stripe betalingen zijn geactiveerd op je dossier, zoals besproken in het artikel De Stripe betaaldienst activeren, kan je:

• een keuze maken in de betaalmethodes die je ter beschikking stelt aan je klanten. Stel de mogelijke valuta in en ook de minimum en maximum bedragen per transactie.
  • Kies de betaalmethodes die je wil beschikbaar stellen aan je klanten.
  • Kies de toegestane deviezen en de minimum en maxium bedragen per transactie

Kies de betaalmethoden die u aan uw klanten wil aanbieden

Afhankelijk van het type klanten die u heeft en hun voorkeuren, kan u de betaalmethoden activeren die u het meest geschikt lijken.

Voor elke betaalmethode die u kiest, kan u de toegestane munteenheden en het minimum- en maximumbedrag per transactie instellen. Met deze laatste configuratie krijgt u meer controle over de Stripe kosten.

Stripe hanteert transactiekosten die variëren afhankelijk van de betaalmethode en het bedrag van de transactie. Raadpleeg deze kosten op de pricing website van Stripe.

1. Zorg er eerst en vooral voor dat de betaalmethodes die je wil beschikbaar stellen ook geactiveerd zijn op je Stripe account. Om dit te doen log aan op het Stripe portaal

• Klik op het rad icoon in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op Instellingen.
  • Bij de product instellingen, klik op Betalingen.
  • Kies de tab Betaalmethodes
  • Activeer de betaalmethodes van je keuze en vul de benodigde informatie aan.

Ga naar de pagina Instellingen > Online betaling en gebruik de schakelaar in elke sectie om de betaalmethoden die u interesseren te activeren.

De bancontact-betaalmethode is specifiek voor België.

Wanneer een betaalmethode is geactiveerd, worden de rubrieken “toegestane valuta” en “toegestane drempels” zichtbaar.

Als u de betaalmethoden “Kaart”, “Overschrijving” en “Bancontact” hebt geactiveerd, worden deze drie betaalmethoden aan de debiteur aangeboden wanneer hij in het klantenportaal op de knop “Betalen” klikt en zijn e-mailadres invoert.

In deze stap verifiëren we de toegestane betaalmethodes en passen we de status van deze betaalmethodes aan in Clearnox. De status is zichtbaar via de pagina Instellingen -> Online betaling in de Clearnox interface

Stel de toegestane valuta in voor online betalingen

Als u klanten in het buitenland heeft, bent u misschien genoodzaakt met meerdere valuta te werken. In dat geval kan u de betreffende munteenheden aan elke betaalmethode toevoegen.

Om een munteenheid toe te voegen, klikt u in de keuzelijst “Toegestane valuta” op de gewenste munteenheid.

Om een munteenheid te verwijderen, klikt u in de lijst van geselecteerde “Toegestane valuta” op het kruisje naast de naam van de munteenheid.

Klik op “Bewaar” om uw instellingen op te slaan.

Als de valuta die u wilt toevoegen niet in de keuzelijst verschijnen, neem dan contact op met Clearnox support clearnoxsupport@isabelgroup.eu en vermeld de valuta die u wilt toevoegen.

Stel minimum- en maximumbedragen per transactie in

Om de bankkosten die Stripe in rekening brengt voor elke transactie beter in de hand te houden, kan u voor elke betaalmethode het toegestane bereik van de bedragen definiëren door het minimum- en maximumbedrag per transactie in te stellen.

Om drempels voor een toegestane valuta toe te voegen, voert u gewoon het minimumbedrag in het eerste vak van de betreffende regel in, en het maximumbedrag in het tweede vak. Klik op de knop “Bewaar” of op de toets “Enter” op uw toetsenbord om de wijzigingen op te slaan.

Als u geen drempels instelt, zijn de minimum- en maximumbedragen die Stripe heeft gedefinieerd standaard van toepassing.

Voorbeeld: u heeft een maximumdrempel van €8.000 gekozen voor betaling per kaart, en geen drempel voor betaling via overschrijving.
Wanneer uw klant op zijn link klikt om €10.000 te betalen, zal hij alleen een betaling via overschrijving als mogelijkheid aangeboden krijgen.

Credit-boekingen verrekenen bij online betalingen

Om het mogelijk te maken om de credit-boekingen te verrekenen in de online betalingen, moet je via het menu Instellingen > online betaling de optie 'Mogelijkheid om credit-boekingen op te nemen in de te betalen bedragen' activeren.

Een klant die een herinnerings-email ontvangt, kan op de knop 'Onbetaald' klikken en de credit-boekingen selecteren die beschikbaar zijn.

Indien deze reeds zijn gebruikt in vorige transacties, dan zal deze boeking de status 'in gebruik' hebben en kan ze niet worden geselecteerd.