De Stripe betaaldienst activeren

Modifié le : 2024-06-20 14:15:51 +0200

Om het innen van schulden te versnellen, kan u in uw herinneringsmails een Stripe betaallink toevoegen voor betalingen per kaart.

Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet u eerst de payment solution van Stripe activeren.

Hoe de Stripe payment solution activeren vanuit uw Clearnox tool?

1. Ga als account administrator naar het menu Instellingen > Online betaling en klik op de knop “Starten met Stripe”.

2. U wordt doorgestuurd naar het Stripe-portaal om de accountcreatie te voltooien.

Als u al een Stripe account heeft, vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in, en valideer om uw Stripe account met uw Clearnox account te koppelen.

Als u nog geen Stripe-account heeft,
voer dan uw e-mailadres in en kies een wachtwoord.

Stappen voor het aanmaken van een Stripe account

Stap 1: Beveilig uw account met een methode naar keuze: tweestapsauthenticatie, uw gsm-nummer of een beveiligingssleutel.

Zodra u de registratiemethode heeft gekozen en gevalideerd, stuurt Stripe u een back-upcode. Dit kan handig zijn als uw mobiel toestel verloren of gestolen is. We raden u dus aan om de code te bewaren.

Stap 2: Geef uw bedrijfsgegevens in.

Voer basisinformatie in over uw bedrijf.

Vul uw persoonlijke gegevens in.

Vul bijkomende informatie in over uw bedrijf.

Stap 3: Verifieer je identiteit.

Het is ten zeerste aanbevolen om je identiteit te verifiëren in deze stap en noodzakelijk om de activatie van de dienst te voltooien. Indien je op dit moment niet over de juiste info beschikt, kan je klikken op 'Nu even overslaan' en het voltooien op een later moment. Je kan dat doen via Instellingen> Online betaling, via de knop 'Ga verder met het instellen van Stripe'.

Stap 4: Voeg uw bankrekening toe.

Vul uw bankrekeninggegevens in.

Stap 5: Voeg openbare gegevens toe voor uw klanten.

Voer de informatie in die zal verschijnen op betalingsafschriften, facturen, ontvangstbewijzen, enz.

Stap 6: Controleer en voltooi.

U krijgt een overzicht van de informatie die u heeft ingevoerd, zodat u deze kunt corrigeren en het onboardingproces kunt voltooien.

Zodra u alle vereiste informatie heeft ingevuld, wordt u doorgestuurd naar uw Clearnox-interface.

U ziet een overzicht van de belangrijke informatie over uw Stripe account en u kunt vanaf deze pagina ook uw betaalmethoden instellen.

Er ontbreekt bepaalde informatie over uw bedrijf, is het mogelijk om de activatie van de dienst later te voltooien?

Als u niet over alle informatie beschikt die nodig is om de formulieren voor de activatie van de Stripe dienst in te vullen, kunt u in elk stadium van de activatie stoppen en later verdergaan.

In Clearnox ziet u dat de Stripe onboarding nog niet is voltooid en u krijgt een link om de onboarding te hervatten via de knop “Ga verder met het instellen van Stripe”.

Zo kan u dan de ontbrekende informatie aanvullen.

Nu u de betaaldienst geactiveerd heeft, kan u: