Betaling via Stripe opnemen in uw herinneringen

Modifié le : 2024-07-02 17:34:55 +0200

Zodra de Stripe betaaldienst is geactiveerd op uw account, zoals uitgelegd in het artikel De Stripe betaaldienst activeren, kan u specifieke tags gebruiken om de betaallink toe te voegen aan uw e-mailherinneringen. U kan de desbetreffende betalingen ook rechtstreeks vanuit uw Clearnox-interface opvolgen.

De betaallink toevoegen aan uw klantherinneringen

Het is heel belangrijk om te bepalen in welke fasen van uw aanmaningsscenario's u de betaallink wil toevoegen.

Vervolgens kan u als account administrator de templates bewerken die aan deze stappen zijn gekoppeld, om de betaallink toe te voegen:

1. Ga naar de pagina Instellingen > Templates, klik op het tandwiel icoon naast de template dat u wil bewerken.

2. Voeg de tag %nl_link_portaal_factuur_met_betaling% toe op de gewenste plek in het template en bewaar.

Indien de tag nog niet gebruikt wordt in je templates, dan zal dit aangeduid worden met een bericht bovenaan de pagina 'Instellingen -> Online betaling'

Ervaring van de debiteur bij het ontvangen van de herinneringsmail met betaallink

De klant ontvangt de herinnering met de betaallink:

1. De klant klikt op de knop “Rekeningen betalen” of “Rekeningen bekijken en betalen” als de functie "beheren van factuurdocumenten" is geactiveerd.

2. De debiteur selecteert de te betalen boeking(en) en klikt op de knop “Betaal”.

Enkel boekingen met de betaalstatus “Onbetaald” kunnen worden geselecteerd.

3. De debiteur voert zijn e-mailadres in om een betalingsbevestiging te ontvangen en gaat verder met de betaling.

4. De debiteur wordt doorgestuurd naar de Stripe pagina. Als er meerdere betaalmethoden zijn geconfigureerd op de pagina Instellingen > Online betaling, worden deze aangeboden op het portaal dat door de debiteur wordt bekeken.

Lees meer over het instellen van betaalmethoden in dit artikel.

5. De klant hoeft alleen nog maar de informatie in te vullen dat nodig is voor de betaalmethode en de transactie te valideren door op “Betalen” te klikken.

Zodra de transactie succesvol is afgerond, kan u de betaalstatus hiervan waarnemen op uw account in de desbetreffende klantenfiche en op de pagina Opvolgen > Uw betalingen. Raadpleeg het artikel Uw betalingen opvolgen  voor meer informatie.